Awards Icon
Workspace Interiors

Contemporary office promotes a sense of community

“Beautiful use of finishes, gorgeous outdoor space and a general feeling of well-being,” Hana Hakim, Judge

Project: Contempo

Location: Kwun Tong, Hong Kong

Award: Workspace Interiors: Corporate Offices (Under 5000 sqm), Silver, 2023

Design Practice: via

Client: via

Housed in a New York-style brick building, Contempo is an office space for via, an architecture and interior practice based in Hong Kong. Designed to promote a sense of community and inspire ingenuity, the two-storey office merges fluid work zones with myriad social spaces, drawing on an inventive palette to impart a relaxed, cohesive ambience. Main workspaces are framed by galvanized steel partitions and the emphasis is placed on creating a balance between physical and digital experiences. To facilitate varying workflows, solo work desks are coupled with break-out areas and a private meeting room. The sun-filled café combines a relaxed lounge, barista-style bar and a common area which connects to the lush outdoor terrace.

Design highlights 

The two studio floors are linked by a feature staircase, lined in Scandinavian timber with a sculptural balustrade. Contempo’s upper level is a multi-purpose gallery and event space. Internal swing and sliding doors turn the space into a standalone venue for exhibitions and intimate dinners. A striking display of products designed by the firm are set in the corner of the gallery with textured hunter green walls and speckled terrazzo floor.

{{1828308}}

Photo credit: Kenneth Chao

PROJECT CREDITS
  • LIGHTING CONSULTANTS: Spectrum Design & Associates (Asia)
    INTERIOR FIT OUT: Alpha Contracting Limited

via.
Silver

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team