• Harrison

    Harrison

  • Harrison

    Harrison

  • Harrison

    Harrison

  • Harrison

    Harrison

  • Harrison

    Harrison

  • Harrison

    Harrison

  • Harrison

    Harrison

  • Harrison

    Harrison

of

Restaurants & Cafes

Cheeky Nando’s: Coventry restaurant design inspired by rainfall

Interior design and architecture consultancy, Harrison, designed the recently opened Nando’s restaurant within the Tesco superstore at Arena Park Shopping Centre, Coventry

by Nav Pal 02 November 2021

As with all Nando’s restaurants, the brief was open so long as it hits the right African inspired cues. Harrison implemented bursts of colour, natural and recycled materials and strong patterns. 

The impressive ceiling feature was inspired by rainfall, something that is taken for granted in the UK, but revered and rare in Africa. With a double-height space at the front, the designers needed to create intimacy in a way that was on-brand and had a visual impact. Working in conjunction with Atelier Lighting, they designed matching tubes with built-in high powered spots, to cast light down onto the tube ceiling. The raw, earthy tones of the suspended tubes represent the tones of scorched earth. 

The result has a balance of impactful colour and subdued earthy undertones, synonymous with the Nando’s brand. The walls are heavily textured, and a blank canvas for the variety of artwork to adorn the walls. 

Nando’s is an ongoing success story as the brand constantly evolves its design, F&B offering, marketing and branding. It always questions itself and is privately owned by people who care very much about design and what impact it can have on people’s lives. A brand that constantly evolves and has a refurbishment programme of around seven years will never die, it just rejuvenates itself.

Dean Concannon, Design Director at Harrison
Harrison

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team