1. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

  2. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

  3. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

  4. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

  5. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

  6. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

  7. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

  8. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

  9. Click image to expand

    Fintech Office by WIT Design & Research

of

First entry in for this year’s WIN Awards: Fintech Office - WIT Design & Research

Copy taken from 2020 entry
19 Mar 2020

The 2020 WIN Awards are open for entries; and the first deadline is Thursday 30 April. All entries will be uploaded onto World Interiors News and sent out in one of our regular bulletins. Since January this year readers from some 202 countries have logged on to WIN’s site; this means your entry will quickly go truly global!

Fintech Office by WIT Design & Research is an entry in the Corporate offices (less than 10,000 sqm) category of the 2020 WIN Awards.

The Fintech office and Dragon Restaurant share the entire space on -1 and -2 floors, as well as a sunken atrium where a bar is located and parties can be hosted. Office employees and guests can enjoy stylish restaurants or private dining rooms nearby. The nature of the open office does not only belong to the inside space of the Fintech Office, it also extends to a 6000m2 “micro-urban life group” of financial tech companies on the site. This includes the Dragon Restaurant and the atrium which is open to the public and is also considered as a living room of the city. The atrium also extends the physical and psychological office space available to employees to allow them to actively embrace urban life.

A spiral staircase has been designed using parametric software rather than being drawn by hand, therefore, the generated pattern of the staircase surface looks unique and it highlights the new aesthetic of the digital era; Similar technology is also applied to an installation in the atrium. The installation, produced using cast concrete, is a "waterfall" and a "pool". There are even copper ducklings “swimming” on the “water”. People love water features but due to the long cold winters, outdoor-waterscapes are not suitable in Beijing. There are 6 special blue spotlights above the outdoor atrium to simulate moonlight.

The client: Fintech Office

Completion date: 22/01/2020

Size: 980m2.

All the information about how to enter the 2020 WIN Awards is here.  

We are very happy to offer support so please don’t hesitate to email Georgia, WIN Awards Event Coordinator with any questions at Georgia.Baily@haymarket.com.  

Last year more than 40 countries took part in the WIN Awards with strong showings from Europe, the Americas and Asia-Pacific. And we saw some truly outstanding interior designs, take a look at the winners from last year here

Key Facts

Interior
2020 Entry
China Beijing

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team