1. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

  2. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

  3. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

  4. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

  5. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

  6. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

  7. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

  8. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

  9. Click image to expand

    Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

of

2019 WAN Awards: Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd

Copy taken from entry 2019
08 Aug 2019

Designing for Hiding:Suzhou Dongtaihu Lake Warehouse for Flood Control - Tus-Design Group Co., Ltd is an entry in the Waterfront category at the 2019 World Architecture News Awards.

We designed a material warehouse to act as flood protection (preventing a hundred years flood of Taihu).The scenery along the East Taihu Lake border is beautiful,and many people come here for camping.The warehouse will change the original landscape. So, we did the designing for hiding.

We chose a hidden place to build the warehouse. The construction site is driven by a small branch of the bank road. It is separated from a small river between the main landscape of the lake bank,extending into the water.This site, in the large location,ensure the maximum retention of the lake bank landscape,minimum change degree, whether from the bank,or from the lake.The location is the most hidden sight of the landscape.

In order to further integrate the warehouse into the environment,we sink the warehouse below the ground,but ensure that the indoor leveling is above the flood alert level in Taihu Lake. The roof of the warehouse was built into a slope,and the green vegetation gradually climbed from the lawn to the roof, forming a green roof and buried the warehouse naturally in the environment.

After the warehousing was put into use, the roof green vegetation and surrounding landscape had been growing for a period of time, making the warehouse and the environment more integrated with the landscape of the lake bank. Building and environment grew into each other,hiding the warehouse in the lakeside environment.

To see more amazing entries from this year’s WAN Awards please click here.

Key Facts

Architecture
2019 Entry
Waterfront
China

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team