1. Click image to expand

    Colourful Childhood:Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

  2. Click image to expand

    Colourful Childhood:Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

  3. Click image to expand

    Colourful Childhood:Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

  4. Click image to expand

    Colourful Childhood:Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

  5. Click image to expand

    Colourful Childhood:Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

  6. Click image to expand

    Colourful Childhood:Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

  7. Click image to expand

    Colourful Childhood:Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

  8. Click image to expand

    Colourful Childhood:Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

of

2019 WAN Awards: Colourful Childhood: Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd

Copy taken from entry 2019
02 Aug 2019

Wujun Kindergarten - Tus-Design Group Co., Ltd is an entry in the Colour in Architecture category at the 2019 World Architecture News Awards.

Wujun District,Taihu New Town,Suzhou,is a newly developed residential area.It is adjacent to the water surface of East Taihu Lake in the Southeast direction,with comfortable environment and beautiful scenery.Wujun kindergarten is the first kindergarten in this area,covering 12,527 ?,27 classes.

Colourful Childhood

All residential buildings in the area mainly reflect two tones: grey and loess.The architect thought that this should not be a beautiful lakeside color,so we hoped to bring a bright colour to the lakeside environment,add more vitality to the community,let the residents see from the surrounding high-rise buildings,can immediately find this lakeside space with kindergarten as the"note point"without losing in the"forest"of grey and yellowish steel and cement.

The design was inspired by a group of works by the famous British contemporary artist Howard Hodgkin.The unparalleled expressiveness of the colour blocks makes the architect seem to see the bright sunshine and gorgeous scenery of the lake.As a result,the colour block became a gift for the city space and kindergarten children from the architect.Lemon yellow,orange and green are the main impressions of kindergarten entrance.The basic teaching units in the garden are composed of three levels,each of which is divided by different colours.On the East and West sides,light colours of the main tone are used to embellish the windows,and colouring poles of the same colour system are used to outline the windows. Because the colour blocks use different shades of the same colour system,there are different levels of regional collocation,so the colour effect is particularly rich,but not messy.

The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. All 2019 entries can be seen here.

Key Facts

Architecture
2019 Entry
Colour in architecture
China