1. Click image to expand

    Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment

  2. Click image to expand

    Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment

  3. Click image to expand

    Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment

  4. Click image to expand

    Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment

  5. Click image to expand

    Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment

  6. Click image to expand

    Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment

  7. Click image to expand

    Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment

of

2019 WAN Awards: Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment

Copy taken from entry 2019
29 Aug 2019

Grinding Factory 5Lmeet - Co-living Apartment is an entry in the Residential category at the 2019 World Architecture News Awards.

The project is located in the Hutong of the Beijing West Grinding Factory, a small courtyard originally known as Ruihua Dyestuff.This project is designed to transform the historic traditional courtyard into an attractive long-term rental apartment in Beijing.The apartment is connected by three yards, with the entrance made of an arched wooden gate leading into the courtyard, which is divided into the front reception area on the left and the central kitchen on the right. The kitchen faces the ancient trees in the courtyard. These ancient trees are deliberately kept out of the plane layout in order to keep the them intact in the courtyard, and the kitchen is separated from the courtyard with the curved glass curtain wall. The dining room is a flexible space that can be used either as the dining area of the apartment’s residents or a public place for gatherings. There are five or six guest rooms divided based on the original architectural structure of the building. The transparency of the glass means that it will neither block the much-desired sunshine nor impair the original look of the building, creating a visually and spatially balance in relation to the old building. Therefore, the extended part of the whole yard is built in the form of a glass box. With light flittering through and light and people moving around in it, the entire space is full of vitality. When sunlight pours through the transparent glass into the apartment, it brings warmth and energy in the apartment.

The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. All 2019 entries can be seen here.

Key Facts

Architecture
2019 Shortlist Entry
Residential
China Beijing

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team