1. Click image to expand

    KWG Cohesion Co-working Space - GWP Architects

  2. Click image to expand

    KWG Cohesion Co-working Space - GWP Architects

  3. Click image to expand

    KWG Cohesion Co-working Space - GWP Architects

  4. Click image to expand

    KWG Cohesion Co-working Space - GWP Architects

  5. Click image to expand

    KWG Cohesion Co-working Space - GWP Architects

of

2019 WIN Awards: KWG Cohesion Co-working Space - GWP Architects

Copy taken from entry 2019
29 Aug 2019

KWG Cohesion Co-working Space - GWP Architects is an entry in the Studios, co-working spaces and home office category at the 2019 World Interiors News Awards.

The project is located in Kingboard Square, Hongqiao, Shanghai. The space is on the second floor of the shopping mall with an area of 2686?. Before undertaking this project, the designers did a long-time research on incubation shared space and visited more than 20 cities at home and abroad. The research fully analyzed the stages of incubation shared space from birth to evolution iteration to 3.0. The designers defines this project as the 2.0 version of incubating shared space. The main body is based on sub-rental workstation, but hopes to create multi-overlapping functional space through ingenious design, while creating interesting shared space through creative design, so as to activate the users working here.

The main entrance of the project is designed as a series of semi-arch shapes, like an open book.Making such a setting at the main entrance implies opening the door of entrepreneurship, so that people enter the space is infected by a strong sense of ritual, connecting people with a new space. 

Designers redesign the voice tube using color pipes to make the space decorated, but also to give space interaction. Through the addition of childlike elements, workers would come when they give the word.

The interactive device walls in energetic yellow-green add entertainment to the space.Through the use of color, designers give users an emotional experience in a gentler way.

The unobtrusive and elegant blue-green fabrics on the wall of the conference room are matched with the fresh light green to create a quiet and comfortable atmosphere.

To see more amazing entries from this year’s WIN Awards please click here.

Key Facts

Interior
GWP Architects
2019 Shortlist Entry
China

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team