1. Click image to expand

    Slack - Studio O+A

  2. Click image to expand

    Slack - Studio O+A

  3. Click image to expand

    Slack - Studio O+A

  4. Click image to expand

    Slack - Studio O+A

  5. Click image to expand

    Slack - Studio O+A

of

2019 WIN Awards: Slack - Studio O+A

Copy taken from entry 2019
08 Jun 2019

Slack - Studio O+A is an entry in the Corporate Offices category at the 2019 World Interiors News Awards.

When Slack asked O+A to create its new multi-floor headquarters in San Francisco one design story presented itself immediately. Slack’s CEO is an outdoorsman, a hiker who goes off grid every year and recharges in the various types of wilderness—desert, mountains,forest—that make up the Pacific Crest Trail. O+A’s concept was to create a floor-by-floor evocation of those landscapes—in effect to turn a trip up the elevator into a virtual trip from Baja to the Pacific Northwest. The idea was to suggest not just a variety of topographical and botanical contexts, but to capture, as well, the experiential links between hiking a wilderness trail—and work.

Slack’s team saw a value in having each floor reflect the variety and irregularity of nature. Just as wayfinding on a mountain trail, is often a matter of conferring with other hikers, every work day is an experience of collaborating with others to find your way to the next level. The unique configurations of each floor at Slack echo the mental stimulation—and need for community— that comes with taking a new path.

O+A chose a succession of finishes and palettes that subtly suggest changing landscapes.Central to O+A’s design concept was the idea that every work project, like every hike in the wilderness, is a process of discovery. Classic interior design frames large architectural moments to attract the most eyes at once. At Slack those moments come as “scenic surprises”—like an unexpected good idea.

To see more amazing entries from this year’s WIN Awards please click here.

Key Facts

Interior
Studio O&A
2019 Entry
Corporate Offices
United States

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team