1. Click image to expand

    Joy City Kid’s World - Arizon Design

  2. Click image to expand

    Joy City Kid’s World - Arizon Design

  3. Click image to expand

    Social House by Xintiandi - Kokaistudios

  4. Click image to expand

    Vanke Emerald Metropolis Sales Center by ENJOY DESIGN

  5. Click image to expand

    Vanke Emerald Metropolis Sales Center by ENJOY DESIGN

  6. Click image to expand

    Poly Central Residence Sales Center by ENJOY DESIGN

of

Shopping venues take non traditional approach

Alison
30 Jul 2019

New designs for chain stores, department stores, supermarkets, concessions and pop-ups.

The Vanke Emerald Metropolis Sales Center is located in the CBD of Yuzhong District, Chongqing.  Designed without traditional lines and patterns, the project was completed in June 2018 and covers 1,172 square meters.

The multidimensional space provides rich experience and creates modern, elegant and warm atmosphere, with lines creating natural folds. The terraced ceiling on the first floor gradually fades on two sides, echoing the mountainous topography of Chongqing.

Ideally located in the zone where the river and the sea meet, the Poly Central Residence Sales Center is a building complex integrating offices, residences and public spaces, which will allow people to experience a holiday lifestyle. Completed in December 2018, the project covers 900 square meters, and is designed with rocky walls and blocky ceiling. The design team has interlaced the concrete blocks to imitate the coastal rocks, which interpret the traces of time and tide. 

Shanghai’s Joy City Kid’s World was completed on 30 July 2018.  Shen Junwei of Arizon Design was inspired by Dandelion Hill, imagining the form of hills and adopting the rhythm of ‘contouring lines’ in an undulating geography. In the space of 4,200 square meters, the retailing stores and public entertainment areas are merged into the circular moving stream of visitors.  

Hybrid and holistic, the Social House by Xintiandi is a multifunctional space comprising retail, F&B, and lifestyle elements. Positioned across two floors of the recently renovated Xintiandi Plaza in Shanghai’s central business district, the venue has been designed to be open and free flowing. To connect to the outside environment and convey the cyclical nature of Social House’s changing programme of pop-ups, exhibitions, and events, the two-storey venue is organised into functional areas conceived as gardens, and arranged thematically by seasons. 

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team