1. Click image to expand

    SEQUOIA Restaurant - Jeffrey Beers International

  2. Click image to expand

    SEQUOIA Restaurant - Jeffrey Beers International

  3. Click image to expand

    SEQUOIA Restaurant - Jeffrey Beers International

  4. Click image to expand

    SEQUOIA Restaurant - Jeffrey Beers International

  5. Click image to expand

    SEQUOIA Restaurant - Jeffrey Beers International

of

2019 WIN Awards: SEQUOIA Restaurant - Jeffrey Beers International

Copy taken from 2019 entry
28 Jun 2019

SEQUOIA Restaurant - Jeffrey Beers International is an entry in the Bars, restaurants, clubs and caf├ęs at the 2019 World Interiors News Awards.

Ark Restaurant Group, New York, commissioned us to renovate this large, iconic restaurant (860 seats (400 interior + 460 exterior)) on the banks of the Potomac River in Washington D.C., USA. We modernized the interior and designed a new "destination" bar on the dining level that creates a visual presence through the windows to the plaza outside. Opening in October 2017, the vision of the ‘new’ Sequoia is an avant-garde space to showcase the client’s contemporary art, while always remaining mindful that this gallery-like space is and must still function as a restaurant. As you enter the restaurant, your eyes are immediately drawn to the vibrant gem stone color palette of upholstered dining chairs that contrasts with the sharp white walls. Above the dining tables hangs an expansive light installation that commands the two-story dining room without obstructing views from this level or the mezzanine. Designed by Japanese light artist Hitoshi Kuriyama (his first US project), the installation comprises of 913 custom-fabricated glass and 200 neon tubes suspended in a ‘path and branches’ across the dining room ceiling (125 feet). Ark Restaurant founder Michael Weinstein purchased Sol LeWitt art certificates, which allowed him to use foundation certified artist(s) to replicate specific Sol LeWitt artwork in multiple spaces throughout the restaurant. Another layer of artistry is added to the walls by artist David Higginbotham, who introduced hand-applied graphite across the dining room walls, bulkhead above the platform dining and other areas.

To see more amazing entries from this year’s WIN Awards please click here.

Key Facts

United States
2019 Entry
Interior

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team