1. Click image to expand

    Valve Headquarters by Clive Wilkinson Architects (Design Architect) and JPC Architects (Executive Architect)

  2. Click image to expand

    Valve Headquarters by Clive Wilkinson Architects (Design Architect) and JPC Architects (Executive Architect)

  3. Click image to expand

    Valve Headquarters by Clive Wilkinson Architects (Design Architect) and JPC Architects (Executive Architect)

of

2019 WIN Awards: Valve Headquarters - Clive Wilkinson Architects (Design Architect) and JPC Architects (Executive Architect)

Copy taken from entry 2019
28 Jun 2019

Valve Headquarters - Clive Wilkinson Architects and JPC Architects is an entry in the Corporate Offices category at the 2019 World Interiors News Awards.

Valve's new headquarters in Bellevue, Washington, consists of 12,590 m2 of office and amenity space spanning 9 consecutive floors for over 500 employees. The company's steady growth and recent expansion into VR (virtual reality) and hardware development prompted the popular video game developer to relocate to the newly completed Lincoln Square, a 31-story mixed-use development just down the street from their previous offices.

Valve's primary goals were to support growth, attract and retain top talent, and foster collaboration. Although creative and playful, their workforce is seasoned and sophisticated, and the company wanted the design and materials to reflect that. Working with a Bellevue-based Executive Architect, the Design Team implemented a dynamic design solution that incorporated flexible workspace for the company’s software and hardware departments with a cafeteria, café spaces, gym and shower facilities, audio suites, a merchandise display room, a motion capture room, and multiple children's and family play rooms.

Building on Valve’s deep-rooted cabal system of self-organized, multidisciplinary project teams, the new workplace is supported by a variety of open and enclosed collaboration spaces. The flexible and interactive floor plan allows project teams to expand and contract as necessary around specific production needs. The cabals combine dedicated meeting spaces with semi-enclosed work pods that provide additional privacy for more “heads-down” work. More importantly, the circulation path supports the free flow of people moving throughout the office as well as the free flow of work-desks-on-wheels, as developers are constantly moving between the cabals to travel from team to team.

 

To see more amazing entries from this year’s WIN Awards please click here.

 

Key Facts

United States
Corporate Offices
2019 Entry
Interior

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team