1. Click image to expand

    Coca Cola by Space Matrix

  2. Click image to expand

    Coca Cola by Space Matrix

  3. Click image to expand

    Coca Cola by Space Matrix

  4. Click image to expand

    Coca Cola by Space Matrix

  5. Click image to expand

    Coca Cola by Space Matrix

  6. Click image to expand

    Coca Cola by Space Matrix

of

2019 WIN Awards: Coca Cola - Space Matrix

Copy taken from entry 2019
28 Jun 2019

Coca Cola - Space Matrix is an entry in the Corporate Offices category at the 2019 World Interiors News Awards.

The Coca-Cola Company, moved from their former offices in Tuas into a more central location in Singapore with a great view of Keppel Bay. This office caters to both their North American business along with their Asia Pacific Business Units. 

Our Challenge: as this project was built in phases, Coca-Cola expanded to take more office space, our designers had to figure out how to connect the extension units to the main unit without breaking the user experience and flow through the space. One of the directions given to us was when you enter their offices, you need to recognise they are Coca-Cola. At the same time, not to overwhelm the space with the obvious color choice, red.

Solution: to address these challenges we installed a hand-drawn Coca-Cola mural over their reception area and by using as the Coca-Cola dynamic ribbon as inspiration for overhead creative lighting throughout the space. This was not only a clever way to interject just the right amount of “red” into the project, guiding the user through the space and also unifying the main space.

Maximising Space: the pantry offers plenty of space to host company town halls and yoga classes. To help maximise the use of the area, we created a curved double glazed system & operable walls to allow the large meeting room shown to be fully open or closed. Another large training room in the office can hold 44-100 people and can be converted into two smaller training rooms.

 

To see more amazing entries from this year’s WIN Awards please click here.

 

Key Facts

Singapore
Corporate Offices
2019 Entry
Space Matrix
Interior

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team