1. Click image to expand

    New Campus Development of Chu Hai College of Higher Education - Rocco Design Architects Associates Ltd.

  2. Click image to expand

    New Campus Development of Chu Hai College of Higher Education - Rocco Design Architects Associates Ltd.

  3. Click image to expand

    New Campus Development of Chu Hai College of Higher Education - Rocco Design Architects Associates Ltd.

  4. Click image to expand

    New Campus Development of Chu Hai College of Higher Education - Rocco Design Architects Associates Ltd.

  5. Click image to expand

    New Campus Development of Chu Hai College of Higher Education - Rocco Design Architects Associates Ltd.

  6. Click image to expand

    New Campus Development of Chu Hai College of Higher Education - Rocco Design Architects Associates Ltd.

of

2019 WAN Awards: New Campus Development of Chu Hai College of Higher Education - Rocco Design Architects Associates Ltd.

Alison Carter
27 Jun 2019

New Campus Development of Chu Hai College of Higher Education - Rocco Design Architects Associates Ltd. is an entry in the Education category at the 2019 World Architecture News Awards.

The new campus design signifies a highly linked & connected institution. It looks into the compact urban condition of Hong Kong itself and epitomizes a miniature city, dense and connected. The spatial organization maximizes density by stacking blocks of different programs vertically over a podium of communal activities. A folded vertical Student Boulevard rises to form a 3-dimensional street in the air that weaves and binds the different blocks and levels into a connected whole. From the Boulevard, students can gain free access to a series of sky gardens and roof decks of various scales on different levels, all afforded with magnificent sea views and lively atmosphere. The library and the student union are remodeled as bridges that connect the east and west slab blocks into an iconic gateway. The classrooms on the upper floors are tapered outwards, creating a sloping wall to redirect sunlight allow natural ventilation.

The elevation of the building reflects an authentic expression of its complex section. Formally, the cantilevers and bridges extending from the slab blocks resemble the image of a tree crown and symbolize the primitive learning space under the shade of the green canopy. Its composition and construction also resemble the inherent spirit of Chinese Calligraphy, namely the beautiful balance of solid and void in the elevation. The erection of the new campus in essence alludes to the creation of a new character: a new rudiment that would form the root of new knowledge for the generations to come.

To see more amazing entries from this year’s WAN Awards please click here.

Key Facts

China
2019
Architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team