1. Click image to expand

    ORIENT YIDE CITY - Arizon Design

  2. Click image to expand

    ORIENT YIDE CITY - Arizon Design

  3. Click image to expand

    ORIENT YIDE CITY - Arizon Design

  4. Click image to expand

    ORIENT YIDE CITY - Arizon Design

  5. Click image to expand

    ORIENT YIDE CITY - Arizon Design

of

2019 WIN Awards: Orient Yide City - Arizon Design

Copy taken from entry 2019
27 Jun 2019

Orient Yide City - Arizon Design is an entry in the Chain stores, department stores, supermarkets, concessions and pop-ups category at the 2019 World Interiors News Awards.

Orient Yide City is located at Sanlin in Pudong, Shanghai. One of the precious merits of this 62,000 m² shopping mall is to provide a natural, environmentally-friendly and peaceful “nest” for people who are looking for the true simplicity in urban life. It’s a “home” to share.

How to establish the connection among the three individual buildings, while preserving the same level of consumption enthusiasm, was the biggest challenge facing the designer.

The design inspiration is “The Nest in Woods, A Forestry Residence”. The “nest” spaces that are representing an infinite variety of lifestyle, will scatter among the shopping mall, merging with and enclosing around the stores, to generate a continuous experience with retailing function.The main building has an atrium serving as both core of the shopping center, and activity area as well. The enormous atrium is supported by columns like towering arbors. Sunshine is pouring through the “canopy” weaved by the “branches”. Light and shade is sprinkled all over the wall, the escalators and the people who are resting in the nest-shape stadium.

The boundary between indoor and outdoor is blurred. In the forgotten corner of public area, the “branches” forms the “nest” spaces randomly, which revives the vigor of the area, encouraging going out with a small group of close friends, or with a book, a laptop,diving into your own mind world to read,to work; or for the moms to take their children here to study, to do homework. The infinite possibility of shared space is revealed.

 

Key Facts

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team