1. Click image to expand

    Beijing Vanke Metropolis 79 • Super Player by T.K. CHU DESIGN LTD.

  2. Click image to expand

    Beijing Vanke Metropolis 79 • Super Player by T.K. CHU DESIGN LTD.

  3. Click image to expand

    Beijing Vanke Metropolis 79 • Super Player by T.K. CHU DESIGN LTD.

  4. Click image to expand

    Beijing Vanke Metropolis 79 • Super Player by T.K. CHU DESIGN LTD.

  5. Click image to expand

    Beijing Vanke Metropolis 79 • Super Player by T.K. CHU DESIGN LTD.

  6. Click image to expand

    Beijing Vanke Metropolis 79 • Super Player by T.K. CHU DESIGN LTD.

of

2019 WIN Awards: Beijing Vanke Metropolis 79 • Super Player - T.K. CHU DESIGN LTD.

Copy taken from entry 2019
26 Jun 2019

Beijing Vanke Metropolis 79 • Super Player - T.K. CHU DESIGN LTD. is an entry in the Residential Developments category at the 2019 World Interiors News Awards.

Beijing Vanke Metropolis 79 is located in North 4th Ring Road, adjacent to the Bird’s Nest. Renovated from buildings already existed, it's another Beijing Vanke’s urban renewal project after Vanke Times. The interior design is simplistic but advanced. Curved lines run through the space, presenting smooth visual experience. Soft leather and eye-catching metal are widely used, showing the perfect combination of these high-grade items. Besides, French windows extend the original granite on the exterior wall, which provide an open view to the outside and integrate interiors and urban landscape within a frame. 

"Super Player", as a deluxe apartment project, breaks through the long-term solidified concept of “luxury”. T.K. Chu Design boldly experimented with a modular “X-space” design: the units in the apartment can be changed, disassembled, reorganized and even expanded according to the needs of the dwellers. 

The exhibition area at the entrance presents an art gallery that fully demonstrates the bold “playfulness”. This space discards the functional expression and uses art to highlight the “metropolitan” feature and “player” personality of the project. 

The bathroom and kitchen module at the middle connect the exhibition area and living room. In addition, this central module can be extended northward to form a layout for one or two bedrooms. The main bathroom linking the suite and exhibition area is also a changeable connection module. The location of the suite, exhibition area and living room can be switched and adjusted accordingly, making the circulation of the entire apartment variable.

 

Key Facts

China Beijing
Residential Developments
2019 Entry
Interior

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team