1. Click image to expand

    Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning

  2. Click image to expand

    Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning

  3. Click image to expand

    Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning

  4. Click image to expand

    Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning

  5. Click image to expand

    Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning

  6. Click image to expand

    Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning

  7. Click image to expand

    Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning

of

2019 WAN Awards: Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning

Copy taken from entry 2019
25 Jun 2019

Millet Vinegar Museum - Zhang Hua Studio, Tianjin University Research Institute of Architectural Design & Urban Planning is an entry in the Adaptive Reuse category at the 2019 World Architecture News Awards.

The shape of the ancient history of vinegar containers, jars and cans gave the designer the initial inspiration. The overall shape of the building is a simple cube. The texture of the building facade is like a geological fault section, making the building grow out of the ground, while the grooves on the vertical surface are the marks of the buried ancient containers printed on the cube.

The facade is decorated with concrete slabs made from waste materials. The Ammann tiling method not only reduces the construction difficulty, but also makes the splicing effect random and natural.

The building’s marks are an embodiment of the vitality of nature, everywhere, cracked soil, plant veins, animal fur, and cell structure is composed of lines.  Ancient Chinese porcelain is also rendered on the surface. This texture, in the details of the building, is used to express the integration of the building and the land.

For the interior design of the building, the design concept of the utensils is also reflected everywhere. The "urn" recessed at the entrance forms a natural rain shed, which also forms a "visual focus" on the facade. Subsequently, the semi-spherical hall brings people into the wonderful space experience.

Light shines through the dome into the interior, and the resulting shadow presents in the shapes of vinegar urn. As the time changes, the resulting shadow varies in different shapes of vinegar urn, reflecting the exquisite design idea.

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team