1. Click image to expand

    Sibling Espresso Bar - Travis Walton Architecture

  2. Click image to expand

    Sibling Espresso Bar - Travis Walton Architecture

  3. Click image to expand

    Sibling Espresso Bar - Travis Walton Architecture

  4. Click image to expand

    Sibling Espresso Bar - Travis Walton Architecture

  5. Click image to expand

    Sibling Espresso Bar - Travis Walton Architecture

  6. Click image to expand

    Sibling Espresso Bar - Travis Walton Architecture

of

2019 WIN Awards: Sibling Espresso Bar - Travis Walton Architecture

Copy taken from entry 2019
28 Jun 2019

Sibling Espresso Bar - Travis Walton Architecture is an entry in the Bars, restaurants, clubs and cafés category at the 2019 World Interiors News Awards.

A hole in the wall concept where Melbournian devotion to the perfect coffee drives a design response where customer connection to the barista and showcasing the brew defines the experience. Branding integrates via subtle plays of materiality and shadow as the subconscious is engaged through the spatial relationships between interior and streetscape.

Sibling is an ambassador to Bali's tourist scene, seeking to break ground for Seminyak's inevitable evolution from beachside Bali to luxury resort town and to infuse a love for fine coffee that has become a mark of great destinations the world over.

By putting the focus of the experience on connecting the consumer to the artisan barista, Sibiling sets a high standard worthy of any international destination.

The stand-up espresso bar allows interaction with the outside environment through an unobstructed window connecting patrons, the local climate and people. The interior space was conceived as a single concrete element integrating the espresso bar through the shopfront to a small urban concrete courtyard.

The Brutalist-inspired forms are softened by perforated natural oak panelling abutting the walls and ceiling all of which are illuminated by warm lighting from within.

In response to the harsh sun conditions we seized the opportunity to play with light and shadow in the external overhead canopy which casts Siblings’ branded graphic motif throughout the entire courtyard. The result is an immersive experience of branding as much as it is of coffee, where the patron’s experience of the space is dependent on the time of day.

Key Facts

Indonesia
2019 Entry
Interior

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team