1. Click image to expand

    The Keck Center for Science and Technology at Chapman University - AC Martin

  2. Click image to expand

    The Keck Center for Science and Technology at Chapman University - AC Martin

  3. Click image to expand

    The Keck Center for Science and Technology at Chapman University - AC Martin

  4. Click image to expand

    The Keck Center for Science and Technology at Chapman University - AC Martin

  5. Click image to expand

    The Keck Center for Science and Technology at Chapman University - AC Martin

of

2019 WAN Awards: The Keck Center for Science and Technology at Chapman University - AC Martin

Copy taken from entry 2019
18 Jun 2019

The Keck Center for Science and Technology at Chapman University - AC Martin is an entry in the Education category at the 2019 World Architecture News Awards.

The Keck Center for Science and Engineering was commissioned by the university and occupies a significant site on campus directly adjacent to the university football field and iconic student center. The building adds educational space, two levels of below grade parking, athletic stadium seating and a ground level arcade; approximately 40,000 SF is currently unassigned. The building presents a permeable, welcoming face to the campus and surrounding community, organized to take advantage of spaces outside the classrooms, labs and offices –creating an interactive environment where ideas and knowledge are shared and developed.

One enters from the north into a generously daylit two-story space. A wide corridor is lined with floor-to-ceiling glass and integrated display cabinets, embodying the “putting science on display” philosophy of the center. Throughout the length of the building views are offered of the east and west, as well as the introduction or “events” as collaborative spaces.

The heart of the building consists of a variety of gathering spaces. A stepped amphitheater allows for casual meeting and working; providing connectivity vertically through the building. The hallway is lined with back painted glass and benches placed on rails allowing for personalization of study groups. At the second floor, an outdoor terrace is adjacent to the amphitheater and allows for the collaborative space to spill to outdoors. The terrace also provides a physical break in the rather long eastern elevation. At the third floor the faculty lounge and seminar room take advantage of the terraces and roof gardens.

The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. Entries for the 2019 Awards are now open - for further information and to submit your entry please click here.

 

Key Facts

Architecture
AC Martin
2019 Entry
Education
United States

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team