1. Click image to expand

    YULIN Artistic Center - Challenge Design

  2. Click image to expand

    YULIN Artistic Center - Challenge Design

  3. Click image to expand

    YULIN Artistic Center - Challenge Design

  4. Click image to expand

    YULIN Artistic Center - Challenge Design

  5. Click image to expand

    YULIN Artistic Center - Challenge Design

  6. Click image to expand

    YULIN Artistic Center - Challenge Design

  7. Click image to expand

    YULIN Artistic Center - Challenge Design

of

2019 WAN Awards: YULIN Artistic Center - Challenge Design

Copy taken from entry 2019
13 Jun 2019

YULIN Artistic Center - Challenge Design is an entry in the Wood in Architecture category at the 2019 World Architecture News Awards.

By pursuing simplicity of materials and construction rather than complicated virtuosity, the architects combined the natural landscape with pure design, creating a delicate, almost- unperceivable boundary between the building and natural landscape to present the most fitting work.

Topping the cliff in Longxing, Chongqing, YULIN Artistic Center overlooks the panoramic scenery far into the distance. The building topping the paramount cliff reflects the minimalist design concept by following the natural landscape. By making full use of the dramatic height drop and ingenious angles, the scenery is presented to the fullest extent. Like a natural part of the mountain itself, the Artistic Center can be seen from a mile away, resembling a crane of legend standing on a rock, opening its wings and showing its grandeur and magnificence.

The complex, braced up with simple but clean geometric lattice, consists of an exhibition center, time-lapse gallery, spherical video hall, infinity pool on the cliff’s edge, terrace bar, etc., integrating indoor and outdoor spaces to present an unobstructed, continuous view.

The rationality of the structure is demonstrated in its interior orders and expressions. The glulam structure rationalizes its necessity while the rhombus lattice underscores continuity in space. The highly sequential spacing of the 3.7 × 2.3 m-sized wooden rhombus lattice presents viewers with a thrilling experience rather than a disordered visual impact. The functions, outline and construction form a delightful contrast. The glulam structure creates a less empty and more layered and artistic space.


The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. Entries for the 2019 Awards are now open - for further information and to submit your entry please click here.

Key Facts

Architecture
Challenge Design
2019 Entry
Wood in architecture
China

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team