1. Click image to expand

    The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+

  2. Click image to expand

    The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+

  3. Click image to expand

    The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+

  4. Click image to expand

    The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+

  5. Click image to expand

    The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+

  6. Click image to expand

    The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+

  7. Click image to expand

    The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+

of

2019 WAN Awards: The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+

Alison Carter
11 Jun 2019

The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+ is an entry in the Future Project - Residential category at the 2019 World Architecture News Awards.

2019 WAN Awards:  The Promenade on the Foot of the Mountains of Heaven - Studio A+ is an entry in the Future Project - Mixed Use category at the 2019 World Architecture News Awards.

This project is a vacation house situated on a hilly site of Heavenly Mountain in Xinjiang, China. Bearing a panoramic view of snow mountains, the site is ideal for mountain viewing and taking a stroll during pleasant seasons.

The concept originates from regarding nature’s wonders with awe. The proposal examines formal qualities of mountains and the ability to enjoy snow mountains from various perspectives. A promenade, from the earth to different levels of the building and from outside in and inside out, is created to guide the client a small journey.

The architectural configuration born out of the necessity to have sloped roof for directing thawing snow during extended snow season. The roof become actual ramps intended for walking up and admire natural scenery. Along the promenade native perennials and shrubs grow, create an illusion that the house is embedded in the landscape. This undulating conflict and compromise between the building and the land compose a unique living experience that will not be found elsewhere.

The interior features a three-story atrium with vertical circulation that orient toward different directions to frame a view at each vantage point. Wood and glass recall the characters of the place where it stands, highlighting its uniqueness and aesthetic adaptability. The water feature reflects the natural environment and accentuate the awe. The flexibility of the space is made possible by pivoting glass panels, once opened, the boundary between inner and outer space no longer exists.

The home becomes a slope, a climbing expedition, a surprise.

The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. Entries for the 2019 Awards are now open - for further information and to submit your entry please click here.

 

Key Facts

China
Future Projects Residential
2019
Studio A
Architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team