1. Click image to expand

    Neto at Four Seasons Sao Paulo - EDG Design

  2. Click image to expand

    Neto at Four Seasons Sao Paulo - EDG Design

  3. Click image to expand

    Joseph Brant Hospital, Redevelopment

  4. Click image to expand

    Joseph Brant Hospital, Redevelopment

  5. Click image to expand

    The Park - Kris Lin International Design

  6. Click image to expand

    The Park - Kris Lin International Design

of

Nature: vital element in interior design

Alison Carter
04 Jun 2019

As the WIN Awards' deadline of 25 June approaches: four vibrant entries in the race to win

The Park from Kris Lin International Design integrates the charm of an oriental garden.  The resulting living space combines harmony between human and nature to provide an entry for the Experimental Design category.  Being close to two landmark parks North Sichuan Road Park and Hailun Park in Shanghai Shi, China, the designers applied the concept of a park to the design to let people feel like they are wandering in nature, even when within the interior space.

Joseph Brant Hospital, Redevelopment is an entry in the Hospital and Clinics category. It was imperative to the hospital that the design should leverage its unique, bucolic location thereby enhancing the quality of patient care with established connections to nature. Some 75% of the patient rooms have lake views; the rest have views to the historical Niagara Escarpment. Public spaces offer views of Lake Ontario, and the hospital’s cherished “Protected Wood Lot”, as well as direct access to the landscaped forecourts, the dining terrace and the healing gardens.

Neto at Four Seasons Sao Paulo is an entry in the Bars, Restaurants, Clubs and Cafés category. EDG Design’s concept for Neto, was inspired by Sao Paulo’s vibrant lifestyle and the cultural diversity that infuses Brazil’s major metropolis with design, gastronomy, art and international flair. Guests are greeted by a two-story sculptural metal façade which encloses an outdoor dining terrace. A floating mezzanine is the focal point of the interior, while the central bar features locally-inspired culinary stations like classic Italian charcuterie.

Another entry in the Bars, Restaurants, Clubs and Cafés category, John Anthony - Linehouse is a contemporary dim sum restaurant located in Hong Kong. The story behind the new initative by Maximal Concepts is drawn from historical figure John Anthony, the first Chinese man to be naturalised as a British citizen in 1805. From upcycling wasted plastic and paper into coasters and menus, to tiling floors with reclaimed terracotta tiles sourced from abandoned houses in rural China and using highly sustainable rattan, every element incorporates an eco-friendly or ethical initiative.

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team