1. Click image to expand

    C.C. Babcoq by Tom Mark Henry, Photography: Damian Bennett

  2. Click image to expand

    C.C. Babcoq by Tom Mark Henry, Photography: Damian Bennett

  3. Click image to expand

    C.C. Babcoq by Tom Mark Henry, Photography: Damian Bennett

  4. Click image to expand

    C.C. Babcoq by Tom Mark Henry, Photography: Damian Bennett

  5. Click image to expand

    C.C. Babcoq by Tom Mark Henry, Photography: Damian Bennett

  6. Click image to expand

    C.C. Babcoq by Tom Mark Henry, Photography: Damian Bennett

of

2019 WIN Awards Entry: C.C. Babcoq - Tom Mark Henry

Navdeep Pal
29 Aug 2019

C.C. Babcoq - Tom Mark Henry is an entry in the Bars, Restaurants, Clubs and Cafes category at the 2019 World Interiors News Awards.

C.C. Babcoq is a fun and quirky fit out for a 170sqm rotisserie, carvery and cocktail bar in Cronulla, completed 12/12/2018. The namesake C.C. Babcock from 90’s TV show The Nanny is a little sassy and bold. Her personality was adopted for the interiors, with a fusion of coastal influences to reference the beachside location.

Located in a beautiful art-deco building, the heritage of the site was referenced by repeating the curves of the building in the interior design. Curves were used in the shape of the counter, soft edges on seating and design details such as terrazzo floor inlays.

High quality, yet fun and durable materiality was employed, in particular, the stand out feature being the green terrazzo bar. People come here straight off the beach expecting quality food so it needed to be a fine balance of casual, yet refined and also bring something a little bit unexpected.

C.C. Babcoq see’s a collaboration with a mural artist to inject colour and pattern onto the 4m high rear wall. Lymesmith’s mural “Rockpool” is clearly visible from the street and stimulates the interest of the passers-by. The mural was designed with a light touch. It plays with the colour and material palette set by the interior design, without being imitative. Its abstract representation of an ocean rock pool, seen from above, is a response to the restaurant's seaside location in Cronulla.

The floor plan is a unique split-use plan comprising of takeaway and dine-in with a central kitchen separating the two. Two shopfronts facing the pedestrian only street act as visual connection between the takeaway and dining. Custom high-banquette seating maximizes the street interaction from the side laneway. The mix of indoor and outdoor seating mean year-round this is a venue to be enjoyed by beach goers and serious diners alike.

Lead Designer Cushla McFadden worked alongside Kelly Doyle, in collaboration with Lymesmith and Resene Paints who worked on Mural Design and painting.

Based in Darlinghurst, Sydney, Tom Mark Henry are a dynamic studio, increasingly active in residential, commercial, retail, hospitality and workspace projects. They offer a full scope of services from interior architecture and design through to completion of build. Find out more about them here.

The World Interiors News Awards showcase the best international design in both current and future projects. Entries for the 2019 Awards are now open - for further information and to submit your entry please click here.

Key Facts

Interior
Tom Mark Henry
2019 Shortlist Entry
Australia