1. Click image to expand

    ADR designed Hostivar H2 brewery and restaurant. Picture: Jakub Skokan and Martin Tůma / BoysPlayNice

  2. Click image to expand

    ADR designed Hostivar H2 brewery and restaurant. Picture: Jakub Skokan and Martin Tůma / BoysPlayNice

  3. Click image to expand

    ADR designed Hostivar H2 brewery and restaurant. Picture: Jakub Skokan and Martin Tůma / BoysPlayNice

  4. Click image to expand

    ADR designed Hostivar H2 brewery and restaurant. Picture: Jakub Skokan and Martin Tůma / BoysPlayNice

  5. Click image to expand

    ADR designed Hostivar H2 brewery and restaurant. Picture: Jakub Skokan and Martin Tůma / BoysPlayNice

of

Industrial-style brewery restaurant for Prague

Magda Ibrahim
06 May 2019

Czech studio ADR designed a brewery building with a restaurant and a bakery in a Prague residential area.

The Hostivar Brewery H2 is the younger brother of Hostivar Brewery 1, which is around 1km away. 

The two-floor construction, located in the Hostivar area of Prague, features wood and metal cladding, with glass sections overlooking an adjacent golf course. 

The shape of the floor plan is influenced by the uneven shape of the parcel, said ADR. 

The brewery’s facade has wooden cladding, along with with black profiled sheet metal cladding. In key moments the facade is glass, opening the view into the restaurant or the brew house. 

The restaurant terrace is oriented into the garden where in summer we can find a small taproom and outdoor garden seating for the guests. 

On the ground floor are of the brewery’s operations, and directly linked is the restaurant, which is entered from a lobby, embedded into the mass of the building. 

The restaurant’s interior consists of two floors: a bar with silver profiled sheet metal cladding and stove fire place dominate the ground floor. 

Access to the gallery on the second floor is by a steel spiral staircase. 

A distinctive element of the interior is the dark wooden cladding that runs through both floors. In contrast to which there is the white perforated plasterboard surface of the walls, designed to help with the acoustics of the space. 

The restaurant is directly connected with the heated terrace which is partially glass, with areas that can be separated from the exterior by a plastic roller blind.

On the second floor there is the mass production bakery, administrative spaces and space for the brewery.

The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. Entries for the 2019 Awards are now open - for further information and to submit your entry please click here.

To see the full list of winners from the 2018 WAN Awards, click here

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team