1. Click image to expand

    Picture: Peter Landers

  2. Click image to expand

    Pictures: Peter Landers

  3. Click image to expand

    Pictures: Peter Landers

  4. Click image to expand

    Pictures: Peter Landers

  5. Click image to expand

    Pictures: Peter Landers

  6. Click image to expand

    Pictures: Peter Landers

of

Architect works up 'palimpsest of the past'

Jez Abbott
19 Mar 2019

Chris Dyson Architects has skilfully transformed a Hackney workshop into light-filled loft apartments.

Ultra-smooth concrete contrasts rough-cast ceilings created using sandblasted Douglas fir, while finely crafted Roman brick facades reference the original fenestration.

The new space included ground floor studio and office spaces, with design touches that gave a “palimpsest of the past”, said chief designer Chris Dyson.

“This project is simultaneously contemporary and rooted in the 19th century,” he explained. “The new elevations present a palimpsest of the past with their recessed blind windows.

“Meanwhile new generously proportioned Crittall glazed windows frame long views down across the gardens.”

He added: “Key themes included “Warehouse living, adaptive reuse, conversions, concrete, mixed-use, eco credentials and light-filled spaces.”

The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. Entries for the 2019 Awards are now open - for further information please click here.

To see the full list of winners of the WAN Awards 2018, click here

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team