Connie Zhou

Historic hangar converted to Google office

Jo Smit
Wednesday 12 Dec 2018

A historic aircraft hangar in Los Angeles has been converted to Google’s latest workplace, in a design by ZGF Architects. The giant, seven-storey hangar in Playa Vista was built in 1943 to house the Spruce Goose, the iconic flying boat. The design of the original hangar has been preserved, while creating a modern workspace for Google and YouTube employees through the building’s adaptive reuse.

The hangar now houses office, meeting, food service and event spaces, as well as employee amenity spaces. The new architecture is set within the vast, open volumes of the hangar on either side of its restored central spine, which divides the building lengthways and originally housed aviation engineers’ offices.

Open floor plates are pulled away from both the interior envelope and the central spine. These accommodate workspaces, while the central spine has collaboration and café spaces. Circulation routes are designed to increase interaction, with a boardwalk wrapping the perimeter of each floor plate and extending up from the ground floor. Bridges pass through the central spine and weave the length of each level.

A subdued materials palette has been adopted for the new interior architecture. Colour and texture come from hand-selected and often custom-made furnishings, complementing art installations.

Workspace projects displaying excellence in interior design are recognised at the annual World Interiors News Awards. The WIN Awards showcase the very best global creativity and talent in interior design across a string of award categories covering interior products, practice, projects and branding concepts. The full list of winners of the WIN Awards 2018 is here.

https://www.worldarchitecturenews.com/article/1519056/i29-takes-practice-year-title-win-awards

Key Facts:

United States
Adaptive Reuse Commercial Offices
Interior

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team