The Beacon lights up Hong Kong

Nick Myall
Thursday 31 May 2018

This award winning tower in Hong Kong, designed by Aedas, draws on aspects of the city’s post war architecture

Aedas Executive Director Cary Lau drew inspirations from Hong Kong’s post-war structures to design The Beacon, setting an excellent example of contemporary interpretation of traditional architecture.

In the early post-war years, it was common to create illegal iron balconies for residential units in Mongkok, a hyper-dense neighbourhood in Hong Kong, to maximise view and area. The building reinterprets these structures in a modern way – the irregular protrusions create unobstructed views for each unit. 

Also inspired by the home gardens which people created on those iron balconies, a green wall on the podium façade is designed to further connect the building with the historical cityscape and offer more greenery at the pedestrian level.

The WAN Residential Award 2018 is open for entries 

Click here for more details or email wanawards@haymarket.com

Nick Myall

News editor

Key Facts:

Residential
Architecture
Hong Kong

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team