of

Reinterpreting the ranch

Nick Myall
24 May 2017

This Northern Californian residence, designed by Bohlin Cywinski Jackson, maximises its connection with the outdoors

The Los Altos Residence, is a modernist reinterpretation of the Northern California ranch, designed by Bohlin Cywinski Jackson. Nestled amongst neighbouring houses and a landscape of mature trees, the residence maintains a sense of privacy and offers reprieve from the hectic pace of daily activities. 

The home's main volume is composed of a double-height living space and kitchen, which runs parallel to the street and connects two single-story volumes, each containing a variety of private and functional spaces. With views from every room, one's eye is easily drawn outside, where a linear pool and board-formed concrete garden wall, located along the eastern edge of the property, visually connects the residence to the guesthouse beyond.

The simple layout and detailing of the residence, with its numerous connections to the outdoors, creates a home that is both calm and restful.

Nick Myall

News editor

Key Facts

Residential
Architecture
United States

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team