of

Mulholland Drive's latest addition

Nick Myall
Tuesday 01 Nov 2016

A striking residence in LA that is integrated into the landscape

Located on Mulholland Drive in LA, this single-family residence scheme designed by Arshia Architects was moulded by the strict regulations of the Mulholland Scenic corridor plan along with extreme site constraints. The residence is integrated into the surrounding landscape with a geometric appearance mimicking the terrain and sudden deviations of rock formations within the natural landscape. Sunken 18ft below street level to ensure clear views from the street atop the building, fitting the project within the two story envelop became the main limitation. The private rooms and a convertible office with a sliding partition wall is housed in the upper level and the main living and entertainment centres were situated on the lower level, aligned with the outdoor deck and infinity pool.

Founded in 2006, Arshia Architects is an architecture and design practice that emerged from the tectonic breach of the aesthetic experience and the act of building - purposely fusing this gap with novel substance.

Arshia Architects' Los Angeles-based practice is dedicated to the exploration of space and the built environment. They are committed to new ways of thinking in space that provide unique solutions to the complex challenges and parameters that affect architecture. They aim to collaborate with disparate disciplines, entering a dialogue with the environment, believing that such partnerships create emergent qualities in architecture.

Nick Myall

News editor

Key Facts:

Architecture
United States
Residential

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team