of

Nino Álvarez

Gemma Norris
Wednesday 10 Feb 2016

Linked for years to the design of Nino Álvarez shops, this 225 m2 area, located between two of the most typical streets of the city of Barcelona, is a permanent homage to Catalan modernism.

The store’s set up recalls the shelving of the former Colmado Quílez: the grocery occupying these premises from the ‘40s onwards. An image enhanced by the mesh with which the studio has decided to dress up the space, and which in turn acts as shelving for arranging clothing.

With a triangular distribution, divided into two areas—one for tailor-made clothing—connected by a glass window and a mirror, used throughout the entire project as a “magical feature”. Its purpose is to transform the triangular structure into a square. Some of the fittings have been cast in yellow representing the golden age of Barcelona and the vitality of the city today. As a further touch, they have been sulfurized as a tribute, once again, to the city’s modernist buildings.

In harmony with the building, which includes features which have been listed for their historical value, the shop windows have been one of the most prominent designs: projected from the inside outwards, and forming part of the structure of the mesh.

Key Facts:

Interior
Spain
Interior Commercial Retail

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team