of

New Office Space at Mediahuis

15 Dec 2015

ELD partnership has designed a dynamic new office space at Mediahuis, home to the new Media Combination from the former Concentra Group and Corelio with titles including ‘De Standaard’ and ‘Gazet van Antwerpen’, providing more space for the growing editorial department. As well as providing meeting areas and work stations ELD partnership’s design includes a contemporary helical staircase, by EeStairs, which climbs effortlessly between floors and provides a spectacular focal point.

Geert De Clerk, Project Manager for ELD partnership, explains, “The Mediahuis building needed expanding as staff numbers grew, but rather than the new extension feeling like a distinctly separate area to the rest of building, we wanted to create a cohesive space. The space needed to be functional and interesting somewhere that provided a number of different spaces for meetings, interviews and desk work, as well as social space for staff to enjoy.”

In the light of day the surface of the Mediahuis building comes into it’s own. The dark stone effect finish catches the light wonderfully and makes the building shimmer. A glass exterior on the ground floor adds to the presence of the building by making it appear as though the imposing structure is floating in place.

Inside, the glass finish on the ground floor allows natural light to flood into the building providing a bright welcoming lobby area. Meeting rooms are sectioned off from the main workspace using glass walls that maximise the light in the building, whilst bold splashes of colour, such as vivid green walls and seating, add to the vibrant feel of the interior.

“The extension to the building is a bright and airy space which draws the eye, making the original building and the extension flow seamlessly into one building. Old and new have been brought together by a helical staircase which transfers the sense of community between the different parts of the building,” adds De Clerk

Mediahuis is now home to a number of press titles, including newspapers and magazines. The building has been designed to create a collaborative space in which journalists can come together and as a space that is stimulating for all the staff that work there.

Key Facts

Interior Commercial Offices
Interior

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team