Residential

Lighting up Singapore

Elegance and simplicity offer the residents of this development tranquillity and comfort in their daily lives

by Nick Myall 06 November 2015
  • Image credit: Jaume Albert Marti Click image to expand

    Image credit: Jaume Albert Marti

  • Image credit: Jaume Albert Marti Click image to expand

    Image credit: Jaume Albert Marti

  • Image credit: Jaume Albert Marti Click image to expand

    Image credit: Jaume Albert Marti

  • Image credit: Jaume Albert Marti Click image to expand

    Image credit: Jaume Albert Marti

  • of

    The Sanctuary at Geylang is the latest development to join ONG&ONG’s line-up of 360° Solution projects. This freehold, 21-unit residential building in Geylang, Singapore is a boutique condominium that provides convenient access to nearby amenities, such as food centres and transportation lines, while also being just minutes away from the city.

    Despite the relatively narrow plot on which the development sits, the eight-storey structure makes efficient use of the land with a mechanised car parking system, as well as automated security measures. Residents can come home to a quaint garden entrance that shares the ground floor space with a communal access area.

    Each unit is equipped with a generously sized balcony that allows one to enjoy the tropical weather outdoors, while still being sheltered from the elements. Steel metal mesh encircles the balcony, giving the façade a sophisticated feel, while the timber deck gives a more natural and comforting feel to each home. The screen also has a sun-shading function and can be closed or opened throughout the day.

    The Sanctuary’s governing design principles are elegance and simplicity, affording its residents tranquillity and comfort in their daily lives.

    Nick Myall
    News Editor

    Singapore

    Want to submit your project to World Architecture News?

    Contact The Team