• Photo Credit: Jose Hevia Click image to expand

    Photo Credit: Jose Hevia

  • Photo Credit: Jose Hevia Click image to expand

    Photo Credit: Jose Hevia

  • Photo Credit: Jose Hevia Click image to expand

    Photo Credit: Jose Hevia

  • of

    The growing business of Relojeria Alemana, for whom OHLAB already designed two of their jewellery stores (both awarded at the WIN awards - Relojeria Alemana Born and ‘Precious Boxes’), demanded a new office space. The new 125 sq.m office is located in the top floor of their headquarters in Palma de Mallorca. The project proposes two very different types of spaces juxtaposed.

    On one hand, a Cartesian space, rectangular, neutral, bright and open. The core element of the office is a 14 meter long table placed in the middle of the space, it is a working platform that can be easily reconfigured to accommodate a variety of needs, tasks, technologies and workflows. Staff and directors share the same table with only transparent glass separating the director’s board room where the long table becomes a meeting desk. The glass partition provides acoustical privacy while the transparency and continuous table reinforces the team’s cohesion.

    On the other hand, an irregular area houses all the complementary spaces for the working environment. Four spaces are carved into this irregular area creating different zones: the kitchen space includes a full kitchen for the staff, an informal meeting table, a bar and the staff bathrooms; the entrance space with access to the elevator has a small lounge and waiting area; a niche devoted to a walk-in vault; and the director’s bureau with his desk and a private bathroom. In between the four spaces one can find, hidden behind the wood panels, extensive storage, archives and the bathrooms.

    Leaving aside the dichotomy between life and work this office proposes a place for teamwork juxtaposed with a place for social interaction; a lively meeting point.

     

    OHLAB are in the running for the WIN Awards Emerging Interior Practice of the Year 2015

    Spain

    Want to submit your project to World Architecture News?

    Contact The Team