IGLO Architects have converted a 450 sq. m warehouse in Maslak with 8m ceiling height into a photography and production studio, that also accommodates office and café functions, their aim; to create a spacious, attractive atmosphere with a limited budget.

The interiors are designed around contrasts - permeability and isolation between spaces, light and dark, black and white - while the functional scheme between the offices, postproduction and studio areas and the supportive spaces such as café, makeup room, storage room and bathrooms is solved optimally at the horizontal and vertical planes.

Grey tones and transparent glass surfaces were added to the principal black and white colours, which are given warmth with wooden furniture. Any colour elements are composed by accessories. The old façade was transformed with paint, with a ramp and rolling shutter at the existing entry kept for taking equipment into the studio for large scale photography. There is also a new entrance door at the new reception area on the right.

Two additional storeys are added at the entrance side; here can be found the offices postproduction units. At the back, the full ceiling height is used to place the two studios. A final touch is structural steel elements, removed from the office next door and reused in the project.

Key Facts

Interior Commercial Offices
Interior
Turkey

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team