A breath of fresh air

Sian
Friday 07 Mar 2014

DOS Architects completes sensitive home expansion scheme in Little Venice, London

DOS Architects recently completed a house extension in Little Venice which continues the studio's thread of interventions to architecturally sensitive buildings.

In this instance, the building in question was a Grade II Listed Victorian semi-detached house in the very desirable Little Venice neighbourhood of West London.  

The brief was to inject a breath of fresh air into the property whilst keeping some of the splendid features and character that the client had fallen in love with while first viewing the property.

This led the team to focus their intervention on the lower ground floor, which was where most of the original features had already been removed by the previous owners. 

In order to create a more family friendly space in the lower ground floor DOS Architects chose to free up some of the internal partitions and add a rear extension that would draw more natural light into the property.

The extension, consisting of a high tech stainless steel frame with glass inserts, became a bold addition to the house which, the team believes, further enhances the beauty of both architectures by virtue of their contrasting nature.

Key Facts:

Architecture
United Kingdom
Residential

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team