Enveloping nature into education

Sian
Wednesday 07 Nov 2012

LETH & GORI and EMA present their finalist concept for Forfatterhuset Kindergarten


This concept for Forfatterhuset Kindergarden is the result of an invited competition in Copenhagen Denmark; this is the entry from LETH & GORI with EMA. The starting point for the project is two large trees that inhabit the site. The building embraces existing trees and integrates them in the design of the building. One tree creates a central courtyard in the building and the other tree creates a space that opens to the outside world and connects the courtyard and the playground. The competition had five participating teams and was eventually won by COBE Architects.

The two trees become an important part of the daily life in the building creating a situation where the border between outside and inside is blurred. The changing light that is filtered through the branches and the sound of the wind through the trees gives the building a special identity and atmosphere. Forfatterhuset is a kindergarten that integrates architecture, design, nature and technology - an inclusive community with a place for everyone.

Forfatterhuset Kindergarten is a building with a richness of diverse spaces for playing, learning and relaxing that support the physical and educational development of the children. It is a kindergarten where the individual child is a part of a community but also has the possibility to be alone or have a break. The design of the project supports this idea by providing smaller, recognisable, safe spaces within the building where the children can feel at home.

Key Facts:

Education
Architecture
Denmark

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team