New life for unfinished project

Sian
Friday 18 Nov 2011

Studio Marco PIva reinvent forgotten site

An unfinished construction site hung, with its cement skeleton, in the Veneto region (North of Italy). For over sixteen years this bulky presence, originally intended to accommodate a large shopping centre, poured its dark gray shades on the surrounding context.

Le Terrazze provided an opportunity to demonstrate that an existing structure can be retrieved, giving it a totally new concept. The aim was to create a multi-functional building to combine living spaces with common areas: an hotel, an auditorium for cultural events, a wellness centre, a restaurant, a business and a commercial area, a residence with different houses typology.

From the recovery of the past has been created a new innovative project, a pleasant place to live or simply to enjoy. An opportunity to increase services to residents, business people, tourists. A highly stimulating environment to live, work, socialise, shop or relax. A new scenographic implant in the Treviso area. (Images show before and after shots)

Key Facts:

Italy
Architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team