Beehive yourself!

Amy
31 Oct 2011

Transparent honeycomb facade transforms light into a colourful learning experience

The new rising space will be a kindergarten that accommodates pre-school educational programmes and various activities to inspire the talents of the young generation.

The spaces for outdoor activities are set on the west end of the building. The image of the exterior design is based on the interweaving, hexangular structure applied to the building.

The structure itself will serve as a platform for climbing activities to create adventurous spaces for the children, and each hexangular open hole on the exterior serves as the channel and the stop for the vertical playground.

The architects further inserted 'pixels' into the façade of the building. Coloured glass is placed into hexangular windows, creating a spectacular combination of colours on the exterior and transforming light into a colourful atmosphere for the interior spaces.

To encourage free spirits in colourful and imaginative space, that is the character we suggest for Xi’an Kindergarten with our design.

Key Facts

Architecture
China
Education

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team