Boutique.Goldsmiths is a new brand and concept store, devised and executed by Quadrant Design.

The brief was to create a completely revolutionary jewellery shopping experience aimed at 18-30 year olds. The Quadrant team worked closely with the Aurum & their internal focus group, to craft this pioneering jewellery & watch retail space to stock Goldsmiths own brands and the selection fashion brands they have secured for this new brand.

The design focuses on innovative product display, the use of the right lighting levels and modern materials; moving away from traditional jewellers old fashioned linear retailing methods, create a free flowing relaxed atmosphere. This innovative new shopping experience is backed up by the inclusion of the unique offer of an Autonomous Retailing Machine, providing for out of hours sales and for customers who know what they want, without having to go into the store.

The overall feel of the store reflects some of the current market trends, with the use of concretes and timbers, with grey and neutral industrial colour schemes. These raw materials are elegantly contrasted by the use of high gloss and white finishes to the mid floor display units.

The sales floor has been designed to incorporate two niche areas to showcase major Brands. Large flowing, curved walls have been created throughout the store, generating an organic feel. This is complemented by architectural dropped ceiling features which act as a visual division between the different areas of the sales floor.

The center of the sales floor is highlighted by a prominent display with a detailed ceiling feature above. There are exciting show cases set into the walls which are horizontal in the entrance to help the flow into the store and tall vertical displays centrally to focus the eye.

The store benefits from a huge main window, designed so that it can be dressed with a full height fashion/lifestyle display that can be easily changed with the sessional trends. A sense of theatre is created in this window, with the auto rotating show towers to catch the interest of passers-by as well as creating vital product display. The other shop front window provides a contrast from the inviting displays to highlight the more private nature of the ‘chill out' area.

Key Facts

Interior
United Kingdom
Interior Commercial Retail

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team