Raffles City Beijing is located at Dongzhimen with convenient access to the Subway, west of the East 2nd Ring Road and Southwest of the Airport Express Way. This building complex includes retail, offices, clubhouse, studio apartments, parking space and supporting facilities. The design concept is to create a unique impressive architecture in city centre with multiple function choices, clear and flexible functional spaces and smooth internal traffics.

Different buildings have been illustrated and distinguished by different surface textures: the surface of the podium is pixel-like glass pattern; the curtain wall of the office building is composed of an aluminum frame and 1.4-metre wide, full-height double glazing; the facade of the studio apartment is illustrated by a panel curtain wall and French window system; while the roof of the club employs coloured aluminum, showing the connection between the pieces.

Around the buildings, the gardens are linear distributed, the plants and flowers connected the open spaces with the buildings, the two gardening entrance can not only guides costumers but also emphases the retail atmosphere.

There is a courtyard on the roof of the podium, the landscape of the courtyard creates a screen which separated the office building away. The central of the courtyard the also the glass roof of the atrium, its diamond surface forms a special view of the yard.

Raffles City has been awarded the "Best Practices in Green & Environment Protection Prize" by China Commercial Real Estate Commission (CCREC).

Key Facts:

Architecture
China
Civic Buildings

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team