Slanted home in a woodland setting

iva todorova
16 Mar 2011

Triple level family residence in Priboy looks to blend seamlessly with natural habitat


The villa is located in the Priboy resort near Varna, Bulgaria and is designed to correspond with the surrounded rich woodland vegetation. The building is designed with two above ground floors and one underground floor with smaller units of area.

The day zone is found on the first floor and the night zone with two bedrooms occupies the second floor. An interesting accent of the plan design is the double height of the living area and the fireplace hanging in the centre of this area.

The erection of part of the villa above the ground and the thick stone parts of the building create a feeling of heaviness and protection. The interior made of glass and wood communicates with the forest. A roof with a negative slope maintains a balance of the volumes.

Key Facts

Architecture
Bulgaria
Residential

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team