Star quality

James
Wednesday 12 Jan 2011

AGi Architects' new beach home in Kuwait

Nestled into the landscape, this beach house blends with the natural topography of the coastline of Kuwait. It slowly unfolds itself to the visitor, as it is approached from the desert.

Upon entry, one gets glimpses of the sea whilst going down to the public space of the chalet. On this lower level, the house extends into the landscape and the sea, accentuated by an infinity pool in the garden. The private side of the house, located at the entry level, is concealed from the visitors by a bamboo wall. Bedrooms and private living spaces remain isolated from daily activities. A three-way stair, placed at the center of building, organises the different flows of family, friends and guests.

The organisational and formal structure of the beach house is dictated by the ability to maximise views to the sea. The initial design was master planned for three detached dwellings, each with extensive sea views while simultaneously achieving privacy from one another. The client instead opted for a single house, two bungalows and a boathouse, with possible plans for expansion in the future.

Key Facts:

Kuwait
Architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team