BVN remember their sunscreen

Samy Mansour
Thursday 29 Oct 2009

BVN Architecture design a headquarters which protects over 1,000 staff members from the harsh Australian sun

Public interaction is encouraged in the Bendigo based headquarters with retail facilities at ground level and extensive public spaces, including a new public square. There are many environmentally sustainable initiatives in the building design. The building’s exterior has been designed to respond to the individual orientation of each façade.

The major façade to the west is adorned with coloured perforated aluminium sunscreens. The sunscreens reduce the harsh western sun and provide a visually stimulating reading of the building. A saw tooth roof slops to the north and maximises the internal daylight while providing a dynamic form to the buildings skyline. An extension to the commission was undertaken to incorporate artistic elements into the urban landscape surrounding the building.

The building has been designed as a low rise campus, creating large floor plates connected by atriums that flood the interior work environment in natural light

Key Facts:

Commercial Offices
Architecture
Australia

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team