Back to back

Niki May Young
Tuesday 31 Mar 2009

Dance studio excercises transparency and partnership

At the Bijloke site in Ghent, Jan De Vylder architecten constructed a production house for dance company Les Ballets C de la B and musical theatre LOD.

The result is two alienating constructions back to back; as if they have been pushed apart, yet still contemplate one another through unusual viewing holes.

Quite remarkable in the 880 sq m building are the façades ends which, unlike the heart of the building, are completely transparent. The glass façade does not onlyreveal the function of the building but also its construction. A poetic combination of building materials, window settings, staircases and concrete floors withonly a glass curtain separating private from public.

Key Facts:

Architecture
Belgium
Sport in architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team