Jewellery shop as gallery

sharon mchugh
Thursday 16 Oct 2008

A ‘jewel box’ opens in Copenhagen

Leading Scandinavian practice Schmidt Hammer Lassen has designed a small retail shop in Copenhagen for the Goldsmith's Bodil Binner. The architects approach was to create a gallery-like retail space with visual links between manufacturing and exhibition space so that customers could observe the creative process behind the making of each piece.

The small interior project takes place on two floors. At the basement level is a sleek, futuristic workshop where the jewellery is crafted. Overlooking this space and floating above on the mezzanine level is the retail area showcasing the goldsmith’s latest collection. The architects have given the space a modern feel using a palette of materials that are starkly minimalist. The walls, floors and ceilings are painted white throughout the space. Simple, raw painted concrete and wood surfaces are contrasted against the smooth finish of the exhibition wall, finished in marble plaster, which runs throughout the entire shop.

Sharon McHugh
International Correspondent

Key Facts:

Denmark
Interior Commercial Retail
Architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team