Gas-tronomical

samy mansour
Wednesday 08 Oct 2008

Gas Natural’s new headquarters connects vertically with modern projects, whilst also connecting with local low-rise builds

The aim was to create an urban landmark in the skyline of Barcelona whilst setting a connection with the low-rise houses of the neighbourhood and to generate quality public spaces.

The constructible volume allows it to connect with the many contemporary buildings which have started to appear on the skyline of the city. Miralles Tagliabue( EMBT) also try to make the design compatible with the surrounding urban houses and park in the small scale district of la Barceloneta. It has the verticality of an office tower, whilst at the same time offering an entrance that shows the representative character of the building from a view of the interior.

The application of the various facades follows a similar criteria. A series of large windows create interest close up, while the interesting arrangement of the building protects it from the sun and noise and shows a series of abstract volumes.

Key Facts:

Architecture
Spain

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team