"Jewel Box" green light

Wednesday 08 Nov 2006

Hamiltons Architects granted planning for mixed residential development

The skin of the building is a profiled perforated brass with flush windows, this continues the approach to materiality in the London based Hamiltons Architects who produced the award winning Brewery Square with its copper and zinc skin.Flush sliding windows and recessed balconies compliment the seamless facade with frameless glazed shop fronts and penthouse top floor. The facade insulation and shading system obviates the need for air conditioning. The proposal includes insulation and cladding made from recycled material and an integrated ventilation system to reduce the energy requirement for the development. The building will consist of 26 flats.

Key Facts:

Architecture
United Kingdom
Residential Commercial Retail

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team