Showtime!

Monday 06 Nov 2006

Clean lines create powerful statement for VOLA

The VOLA showroom initially appears very fragmented and incoherent as they stretch over three different interconnected building structures. In an attempt to continue and complement Arne Jacobsen’s and thereby VOLA’s minimalist and aesthetic expression, Aarhus Arkitekterne have tried to unite the fragmented room and the many surfaces with simple elements, making the space appear homogenous and clear.The super graphics featuring two of VOLA’s classics on the back wall add depth to the central room. In addition, a meeting/open room elevated above floor level has been established at the back wall. This adds dynamism to the showroom by having the folded wood surface extending from the back wall in steps towards the showroom floor.

Key Facts:

Interior Commercial Offices
Architecture
Netherlands

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team