New house on historic site

Wednesday 20 Sep 2006

Built in a conservation area but no attempt to be traditional

The design and choice of materials give a sense of continuity with the existing built and natural environment. The house is a four storey high, rectangular-shaped box clad in vertical timber boarding, with large windows framing oblique river views. It stands at right angles to a busy road, achieving a sense of privacy without disappearing behind a wall. Inside the house, the main living space is elevated on the second floor, extending its full length, with a garden room and roof terrace on the top, bedrooms on the first, parking at ground level, and a cinema in the basement.

Key Facts:

Residential
United Kingdom
Architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team