BMW plan new Munich center

Wednesday 26 Apr 2006

The main element of the COOP HIMMELB(L)AU design proposal is a large, permeable hall with a sculptural roof and a double cone which emerges in relation to the existing headquarters complex.The hall is a marketplace for differentiated and changing uses and an unmistakable sign for the BMW Group. The interior topography creates differentiated spatial densities and fluid subspaces. The heart of the building is the "Premiere" vehicle delivery area. Hanging above this space are the customer lounges which allow views through the event space and toward the BMW headquarters.The entire building makes use of natural resources in its operation. Consequently, the building can operate with the lowest possible energy consumption and the natural resources are used directly and indirectly to meet all requirements.

Key Facts:

Commercial Retail
Architecture
Germany

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team