Hongkun Financial Valley Project, Xi-hong-men Town, Daxing District, Beijing City, China

Tuesday 26 Jun 2018
Credit: Zoe Architecture

Architects: ZOE Architecture

Zoe Architecture completes in Beijing

Incorporating outdoor space and gardens into this Chinese project has given it a a relaxed feel...

The Hongkun Financial Valley Project is located in Xihongmen, Daxing District, Beijing, China. The overall plan is designed around  “the office oxygen bar “ which is a concept that creates a pleasant garden-style office environment with an area of 80,592 square metres and a construction area of 145,158 square metres.

Designed by Zoe Architecture, the Beijing Hongkun financial valley project has made different attempts and innovations in functional, spatial and five-sensory experience design, taking the construction itself as the most economical space energy saving device. To create a comfortable office environment through the rational use of energy saving technologies such as respiratory curtain walls, midcourt air flow guidance, electric baiye sunshade, geothermal pump and soil greening, which achieving a perfect combination of intelligent green building system with architectural design.

The construction area of the demonstration building is 11895m2, with three floors above ground and one underground floor. The office is a large-scale box, located on the second and third floors of the building. The first-floor space holds the office function in an orderly combination of eight functionally different small boxes, and the functions are organically combined through the atrium. Relying on the terrain, the building is connected to the surrounding environment through green slopes, making the building appear to be located above the park and become a green and energy-saving seed in the park. 

The grey space is combined with the atrium space, the terrace is combined with the roof garden, and the space is smart and exquisite. The white wall is lined with swaying trees and shines on sunny days. Respiratory curtains reflect the ever-changing light and shadow, showing different attractive colors in different days and times; the demonstration building consists of a number of independent functional unit boxes, each with its own personality.

Nick Myall

News editor

Key Facts

Status

Complete

ZOE Architecture